Diakoniens dag

Klimakrisen har kommet oss alle nærmere inn på livet. Når kamp for rettferdighet og vern om skaperverket er rettesnor for diakonalt arbeid, må vi spørre: Hvordan går miljøkamp og sosial rettferdighet sammen? Onsdag 24. april, kl. 08.00 – 15.00 Konferansen er gratis og krever påmelding
plakat diakoniens dag 2024

Ekstremvær, varmerekorder og vannmangel. Klimakrisen har kommet oss alle nærmere inn på livet. Kirkenes verdensråd lanserte for 10 år siden begrepet «økorettferdighet» som fokuserer på grunnleggende menneskerettigheter til dem som er mest truet av klimaendringene.

Mer informasjon

Når kamp for rettferdighet og vern om skaperverket er rettesnor for diakonalt arbeid, må vi spørre:

  • Hvordan går miljøkamp og sosial rettferdighet sammen i vårt daglige arbeid?
  • Hvordan kan vi gi helse-, omsorgs- og velferdstjenester som ikke belaster miljøet? 
  • Har vi planer for å kutte egne klimautslipp?
  • Hvordan kan vi endre livsførsel og samtidig øke livskvalitet?
  • Fremmer synet på mennesket som forvalter av skaperverket, et bærekraftig miljø?

Gjennom foredrag og samtaler vil vi få utvidet våre tanker, perspektiver og oppfatninger fra gode eksempler og ferske initiativ som belyser temaet «grønn diakoni». I lunsjpausen inviterer vi til en liten pilegrimsvandring i vår flotte og grønne tomt på Diakonhjemmet.

Konferansen er gratis og åpen for alle. Har du ikke anledning til å reise til Oslo kan du følge foredragene før lunsj digitalt.

Det er obligatorisk påmelding.

Hva er diakoniens dag?

Hvert år feirer Diakonhjemmet grunnleggelsesdagen, som var 21. april 1890, med en hel dag, en konferanse. Diakoniens dag har blitt arrangert siden 2007.

Lenker

Relaterte nyheter

Lyst på flere nyheter?

Meld deg på vårt nyhetsbrev