... fordi ingen diakon skal vandre alene

Sammen bygger vi en sterkere fremtid for diakonalt arbeid – et fellesskap preget av støtte, forståelse og profesjonell vekst. Som et fagforbund står vi fast ved din side, sikrer dine rettigheter og løfter din stemme.

Medvandrere

Mange diakoner kan kjenne på en følelse av å stå alene i sitt arbeid – mangel på ledelse, på forståelse, på trygge rammer, på fellesskap …

Disse medvandrere som vandrer med de Andre – hvem vandrer med dem?

Vi gjør.

Vi er mer enn et fagforbund; vi er din medvandrer. Vi tilbyr fellesskap, faglig støtte og ressurser for å gjøre din arbeidshverdag bedre.

Bli med i arbeidet for å styrke diakonien.

Bli en medvandrer for diakoner.

Bli medlem av diakonforbundet

Bli med i et fellesskap av diakoner!

I over hundre år har diakoner kjempet for den moderne diakoniens plass i samfunn og kirke. En rekke diakonale institusjoner og organisasjoner har oppstått som resultatet av denne kampen: Diakonhjemmet, Lovisenberg, Bymisjonen, CRUX … Også kirken ble endret, og diakonien har i dag en sentral plass i den kirkelige virksomhet.

Dette er det diakoner som har kjempet frem.

Diakonforbundet oppstod fordi diakonene selv ønsket et fellesskap – en organisasjon for ivaretagelse av deres interesser, praktisk og psykososialt (åndelig). Det handler om lønn og rettigheter i arbeidslivet. Det handler om å forhandle med felles front. Så handler det også om at ingen skal vandre alene – heller ikke diakonene.

Det diakonale landskapet er i endring. Det har det alltid vært. Diakoner frykter ikke endring – og det gjør heller ikke Diakonforbundet.

Bli med å forme diakonien for de neste hundre årene!

Av diakoner - med diakoner - for diakoner

Vi er med deg hele veien

Som medlem får du tyngden til hele organisasjonen i ryggen.

Du kan få juridisk støtte og hjelp ved konflikt.

Du får gode rabatter på bank og forsikring.

Men mest av alt får du et fellesskap av andre diakoner som kjenner din hverdag og kjemper for din morgendag.

01

Bli med

Klikk på "bli medlem" og registrer deg.

02

Velkommen

Du vil motta en e-post med nyttig informasjon, kontaktdetaljer og innloggingsopplysninger.

03

Vi tar kontakt

Innen kort tid vil du få en telefon fra nettverket ditt som ønsker deg velkommen.

Hva sier våre medlemmer?

Våre medlemmer er organisasjonens øverste myndighet

Lyst til å bli bedre kjent?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Motta en oppmuntrende e-post fra noen som virkelig forstår din hverdag. Motta inspirerende historier, praktiske tips, effektive verktøy og nyttige maler – alt sammen fra dine med-diakoner som deler din erfaring og forstår kirkens rytme.

2 apr 2024

Klimakrisen har kommet oss alle nærmere inn på livet. Når kamp for rettferdighet og vern om skaperverket er rettesnor for diakonalt arbeid, må vi spørre: Hvordan går miljøkamp og sosial rettferdighet sammen?Onsdag 24. april, kl. 08.00 – 15.00Konferansen er gratis

27 mar 2024

Velkommen til ekstraordinær generalforsamling i DNDF for deg som er medlem. Her finner du styringsgruppens sluttrapport som danner basis for generalforsamlingen.

26 mar 2024

Diakonforbundet setter lys på en vesentlig diskusjon angående fremtidens tilskuddsordninger i Den norske kirke. I kjølvannet av høringen i november, understreker vi behovet for en tilskuddsforvaltning som ivaretar og verdsetter diakonal kompetanse. Med kirkemøtet foran oss i april, arbeider vi

22 mar 2024

Dette er en kopi av felles prosjektside for de tre organisasjonene. Innholdet er utviklet av prosjektkoordinator i samarbeid med de tre organisasjonene. Vi velger å dele denne her da det kan gjøre det enklere for enkelte å finne nødvendig informasjon.

22 mar 2024

Når du deltar på et digitalt årsmøte med Bård kan du logge inn og stemme på sakene fra mobilen eller en datamaskin. For å logge inn bruker du en engangskode du får tilsendt på din registrerte e-postadresse.

21 mar 2024

Presteforeningen sier ja til å gå sammen med Diakonforbundet og Kirkelig Undervisningsforbund i en ny felles organisasjon. Vedtaket ble fattet med 105 mot 35 stemmer på Presteforeningens generalforsamling 12. mars.

4 des 2023

Diakonforbundet, Presteforeningen og KUFO utreder muligheten for å gå sammen i en ny felles organisasjon. Endelig vedtak må behandles av foreningenes generalforsamlinger.

10 nov 2023

Kirkemøtet 2023 er gjennomført. Mange store saker som diakonene må se på.

Leter du etter informasjon om potensiell sammenslåing?

Det er utarbeidet en felles side som gir oversiktlig informasjon om dette prosjektet: Ny felles organisasjon?

Du finner den her:

Der finner du også link til siden med spørsmål og svar om mulig felles organisasjon

Vi har også gjort det lettere å finne informasjon på denne siden: