diakonheader

DIAKONIPRISEN 2021 TIL SPEIDERNES FELLESORGANISASJON

DIAKONIPRISEN 2021 ble tildelt Speidernes fellesorganisasjon ved Diakonikonferansen 29. oktober på VID vitenskapelige høgskole.
BAKGRUNN FOR DIAKONIPRISEN
Diakoniprisen er en nasjonal pris som Stiftelsen CRUX deler ut hvert annet år i samarbeid med Det Norske Diakonforbund, Kirkerådet og Norges Kristne Råd.
Diakoniprisen deles ut til diakonale organisasjoner, virksomheter eller enkeltpersoner som har gjort en særlig fortjenestefull diakonal innsats.
JURYENS BEGRUNNELSE
Speidernes fellesorganisasjon Norge er en paraplyorganisasjon for de to største speiderorganisasjonene i Norge; Norges Speiderforbund og Norges KFUK-KFUM-speidere. De er en av de største barne- og ungdomsorganisasjonene i Norge, og har gjennom 100 år preget by og bygd med sine aktiviteter og engasjement for barn og unge, basert på diakonale verdier.
Det handler om å ta vare på hverandre og på naturen, om at alle må gis mulighet for å bidra i fellesskapet, og om å jobbe aktivt for at ingen skal holdes utenfor.
Organisasjonen er i tillegg fortsatt nytenkende, fremmer samarbeid og tiltrekker seg stadig nye medlemmer.
Å være speider gir mulighet for barn og unge til å jobbe sammen i fellesskap med vekt på opplevelser av inkludering og mestring. Dette som motvekt til prestasjonspresset som mange unge i dag kjenner på om å passe inn i en idealisert form.
Mange av speidergruppene har også egne patruljer for barn og ungdom som har behov for ekstra omsorg og hjelp til utvikling og læring.
Med sine diakonale grunnverdier og engasjerte praksis har virksomhetene i Speidernes fellesorganisasjon bidratt til aktivitet, læring, fellesskapsbygging og mestring for barn og unge gjennom lang tid. De tildeles derfor Diakoniprisen 2021.
 
Mottaker av Diakoniprisen mottar en statutt med motiv fra fotvaskingen, laget av kunstneren Einar Stoltenberg, samt kr 30000,-.
 
Det Norske Diakonforbund gratulerer Speidernes fellesorganisasjon med diakoniprisen 2021.
 
På bildet er Håvard Djupvik fra Speidernes Felleorganisasjon flankert av Leiv Sigmund Hope fra Det Norske Diakonforbund og Helmut Liessem fra Stiftelsen Crux.
 
Diakoniprisen 2021

BLI MEDLEM

Ønsker du å søke medlemskap?

Meld deg inn her!

AKTUELLE LENKER

KNlogok stud logo

 unio logo

SPAREBANKEN SØR litenknif trygghet logo rgb liten 002

Nordea direct

POSTADRESSE


Rådhusgata 1-3, 0151 OSLO 

TELEFON


Tlf: (+47) 23 08 14 60

EPOST


Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.