diakonheader

OPPSTART NYTT STUDIEEMNE MASTER DIAKONI I TRONDHEIM

Nytt studieemne i gang på masterstudiet i diakoni i Trondheim

 

Høstens emne er "Diakoni og solidaritetsarbeid". - Med dette studieemnet ønsker vi å gi både innsikt og handlingskompetanse for framtidas diakoni, sier faglærer Kari Karsrud Korslien som er faglærer i diakonalt arbeid på master i diakoni ved VID vitenskapelige høgskole (VID). 

 

 

- Diakoni vil handle om lagarbeid der vi spiller hverandre gode gjennom diakonalt samfunnsarbeid og solidaritet. Kurset forsøker å ta lærdom av Sjømannskirkens folkekirkelige profil i utlandet. Vi setter fokus på kirkens inneklima gjennom selv å utvide blikket for menneskers situasjon og vi hevder at solidaritet i urolige tider bygges med tillit, gjestfrihet og egenkraftmobilisering, sier Korslien.

 

Sentralt i kurset står den induktive metoden se - bedømme - handle som Det Lutherske Verdensforbund benytter seg av. VID har med inspirasjon i denne tradisjonen over år arrangert Exposure -seminar. Exposure er en systematisk prosessuell metode som utfordrer den enkelte på forståelse for mangfold og den gir rom for personlig utvikling.

Arrangører av dette studiet er Nidaros Bispedømmeråd, Kirkelig Fellesråd i Trondheim og Diakonforbundet Nidaros StiftDiakoner masterstudie Trondheim sept 2017 KRY

BLI MEDLEM

Ønsker du å søke medlemskap?

Meld deg inn her!

AKTUELLE LENKER

KNlogok stud logo

 unio logo

SPAREBANKEN SØR litenknif trygghet logo rgb liten 002

Nordea direct

POSTADRESSE


Rådhusgata 1-3, 0151 OSLO 

TELEFON


Tlf: (+47) 23 08 14 60

EPOST


Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.